Birkebeinerrennet 2016. En liten rapport.

Postet av Sturla IF - Ski den 11. Sep 2016

Er det noe spesielt med Birkebeinerrennet? Er det så hardt som enkelte vil ha det til?


Først i 1962 ble det egen klasse for menn over 50 år, selv om en del over 50 hadde fått starte før det. I 1974 var Sigvard Egge første mann over 70 som fikk starte. Kvinner uansett alder ikke fikk delta før i 1976. I 2016 fullførte 9334 kvinner og menn i alle aldre. Av disse igjen var 6 sturlister. Hva synes de om rennet? Kommentarene er stort sett fra bussen hjem etter rennet.

Steinar Fedje i 70 års klassen gikk for 32. gang. Han peker på atmosfæren omkring rennet, spenningen omkring vær og skiføre, og om en treffer med smøringen? Og tiden, imponerende 4.10, bare 15 minutter mer enn han brukte første gang i 1982.


Formann i skigruppa, Emil Løvgren gikk for 6. gang og syntes det var tungt i år. Merket glapp med 13 minutter i fjor, 25 minutter i år. Han peker på det sosiale rundt rennet. Erik Løvgren gikk for 5. gang. Han begynte med Hauern, som er et flott renn, men synes det er noe ekstra med hele pakka omkring Birkebeinerrennet. Merket var bare 8 minutter unna i fjor, i år ble det litt mer.


Trond Inge Weatherup var klar i sin konklusjon, glatte ski, glatte spor, aldri mer Birkebeiner igjen og ikke mer ski i år. Karoline Christiansen Hagen syntes alt gikk greit, skiene satt som de skulle, fin tur, fint arrangement, ikke noe å lage oppstyr om egentlig. Tiden ble 4.41.


Nils L. Natvig (som skriver dette) beviste i år som 27 ganger tidligere det samme, han er en dårlig, men iherdig skiløper. Han setter særlig pris på den kollektive galskapen som råker nesten alle deltakerne omkring noe så uviktig som et turrenn


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.