Historikk


Markakarusellen går i 2019 inn i sin 48. sesong. Karusellen består av fem løp på 3 km, 5 km, 7 km, 9 km og 12 km. Alle løpene arrangeres med utgangspunkt i Sturla-huset på Neperudjordet i Underlia en gang på våren i mai/juni og en gang på høsten i august/september. I starten var det løp på begge sider av byen, men etter at Sturla-huset sto ferdig ble alle løpene (bortsett fra 3 km) flyttet dit.

Etter innkjøp av nytt Emit tidtakersystem i 2014 ble også 3 km flyttet til Sturla-huset og for å tilrettelegge for tidtakersystemet ble også to av de andre løypene endret noe. Nå skal løypene være de samme hvert år slik at man kan sammenligne sine egne tider fra år til år.


Per Steffensen var Markakarusellens "far", og Per satte i gang dette for at det skulle være en glidende overgang fra skisesongen. Under mottoet "ski er gøy, men mest gøy i Sturla", sto "Steff" som han ble kalt for arrangementer både sommer og vinter. Dessverre døde journalisten, idretts- og friluftsentusiasten "Steff" så altfor tidlig i 2004, men Skigruppa i Sturla fører arven videre.


Løpsprogram, påmelding, resultater og adelskalender kan finnes på Markakarusellen.
Fartslek er en nettside som bruker informasjon som allerede ligger på Strava for å lage nye konkurranser. Vi har samlet Strava-segmentene til de ulike distansene i Markakarusellen og laget vår egen Fartslek. Hvem har størst kapasitet over alle distansene?

Sturlas Markakarusell på Fartslek