Historie

Skigruppa i Sturla ble stiftet 22. november 1963. Initiativtakere til gruppa var Morten Torp og Per Steffensen. De løp orientering for Drafn, men savnet en dedikert skigruppe for turlangrenn. Valget falt på Sturla som bestod av grupper for friidrett, orientering og håndball. Steff ble den første oppmannen for gruppa og det ble organisert skitreninger under veiledning av Michel Thon. Det var elghufs i Stankebakken og videofilming for å studere teknikk på Nordjord i Lier.

På 60-tallet var det i enkelte år mer enn 2500 deltakere i Hauern og rundt 70 av disse var Sturlister. I Birken stilte en gjeng på nærmere 40 Sturlister år etter år. I tillegg kom Røysjøløpet, Montebellorennet, Vestermila, 7-mila, 9-mila, Vasaloppet og Skarverennet. For de ivrigste var det renn omtrent hver uke hele vinteren. Sesongen ble avsluttet med de hvite enkers ball med legendariske toastmasteropptredener av Bjørn Gitlestad og Kjell Josefsson.

Skigruppas har arrangert en rekke renn og løp. Dette har gitt en flott lokal arena for å konkurrere mot seg selv og andre og har også sikret gruppa økonomi til å dekke medlemmenes deltakeravgifter og annet. Sturlarunden fra Landfalltjern til Ulevann og tilbake ble arrangert 5 ganger på seint 80-tall og tidlig 90-tall, men ble avlyst i 89, 90 og 92 på grunn av dårlige snøforhold. Markakarusellen har blitt arrangert siden 1971 og er fortsatt et viktig samlingspunkt for skigruppa. Tidligere har gruppa også arrangert Snowshow fra Stronghytta og Grand Prix som gikk fra Landfalltjern via Snaukollen og Glitre til Breiliflaka og tilbake via Jukon og Nykjua. Skigruppa har siden 2003 vært medarrangør av Thorleif Haugs skifestival.

Medlemstallet pr. 1. januar 2019 var 143.


Styrets sammensetning 2019-2022


Leder: Hans Jan Backer-Owe

Kasserer: Brynhild Børtnes

Sekretær: Florus Korbijn

Løpsgeneral: Jan Endresen

Tidtakerleder: Erik Løvgren

Hauernrepresentant: Emil Løvgren

Kommunikasjon: Kristian Backer-Owe

Styremedlem: Kjell Teigland