Teknikktrening 2017/18

Postet av Sturla IF - Ski den 1. Des 2017

Første teknikktrening blir tirsdag 12. desember kl. 19:30. Oppmøte er ved Klubbhuset på skistadion på Konnerud. Vi rekker da et par teknikkøkter før jula og satser på å ha et par økter til på nyåret. Tore og Kenneth Syvertsen er skigruppas teknikktrenere og gir kyndig en-til-en veiledning på klassisk diagonalgang og staking.


Dette er primært et tilbud til voksne skiløpere/mosjonister som er ærlige nok til å innrømme at skiteknikken kan forbedres. Tilbudet er gratis for medlemmer i Sturla Ski og vi tar gjerne med andre som har lyst til prøve seg. Gi gjerne beskjed på epost til alf.emil.lovgren@gmail.com hvis du er interessert i å være med, eller har spørsmål knyttet til denne treningen.
Styrketrening starter mandag 11. desember

Postet av Sturla IF - Ski den 1. Des 2017

Mandager gjennom vintersesongen er det felles styrketrening på Sturlahuset i regi av Skigruppa. Instruktør er Karin Bomann Larsen og fokus er på kjernemuskulatur for ski og løping. Første trening vinteren 2017/18 er mandag 11. desember. Pris kr. 150,- for hele sesongen dekker instruktør og noe utstyr.

Treningen starter kl. 18:00.
Birken 2017

Postet av Sturla IF - Ski den 14. Mai 2017

Birken er noe for seg selv og selv om antall deltakere er en del mindre enn det var for noen år siden er det fortsatt stor spenning knyttet til dette rennet. Allerede uka før start begynner nervene å melde seg og hvis man kjenner godt etter brygger man sannsynligvis på et hittil ukjent virus, eller var det kanskje feber som gjorde at man følte seg litt vel varm mandag kveld? Spenningen blir bare større i det bussen går fra rutebilstasjonen i Drammen på fredagen og man kan kjenne på nervøsiteten hos de andre som også skal begi seg ut på turen over fjellet. Noen for første gang, andre for å ta merke nummer 30. Alt dette topper seg på kvelden i det man glemmer alt man kan om skismøring og hva man har gjort tidligere i vinter og i panikk legger på et ekstra lag med klister, bare fordi det var en "ekspert" som mente at det er helt nødvendig for å ikke miste festet etter Kvarstaddammen.

I årets renn lå som vanlig temperaturen nær null grader i startområdet og var stigende utover formiddagen. På fjellet var det meldt noe kaldere og litt vind. Her gjalt det å holde hodet kaldt, legge på tjukt med Swix Blå Ekstra og satse på at kulda i snøen holdt seg. Med litt VR55 i tråkket for sikkerhets skyld satt skiene som et skudd hele veien til mål. Selv under ledningene på slutten! Vinden som var meldt merket vi ingenting til og sporene var som trikkeskinner stort sett hele veien.

Bussen var langt fra fullsatt, men vi var 7 Sturlister pluss to tilknyttede, 8 fra Ballklubben/Konnerud og 5 fra Asker ski. Team Tour leverte som vanlig overlegen service med innlagt vaffelstopp på Nebbenes, varmestue og tilgang på do i startområdet, og varme pølser etter målgang og på vei hjemover. Sammen med en biff på Brennerikjelleren fikk vi fyllt opp igjen en del av kaloriene som ble brent av over fjellet. Folket fra Asker var veldig fornøyde over at de fikk sitte på og har allerede booket plass på bussen for neste år. På bildet ser vi en spent gjeng før start. Fra venstre Tommy Ranum, Brynhild Børtnes, Bjørn Trygve Hansen, Simen Hagerup Kjeldsen, Tonny Holte og Emil Løvgren. Nils Natvig gikk også for Sturla, men var ikke tilgjengelig for fotografering før start.
Montebellorennet 2017

Postet av Sturla IF - Ski den 13. Mai 2017

Til tross for så lite snø

i området i vinter at Hauern måtte avlyses bare to uker tidligere, ble årets Montebellorenn gjennomført lørdag 18. februar. Med skikkelig klisterføre, og gode spor hele veien i 40 km var det duket for rekorder. På bildet er fire fornøyde karer som alle satte pers. Fra venstre: Erik Løvgren, Tonny Holte, Emil Løvgren og Tommy Ranum. Raskest av Sturlagjengen var Bjørn Trygve Hansen som gikk inn på 2:27:32 og var på vei hjem allerede da bildet ble tatt. Brynhild Børtnes stilte på 27 km etter litt sykdom uken før og tok like gjerne klasseseier på tiden 1:53:26. Montebellorennet er et flott arrangement med start og mål på samme sted, gode parkeringsmuligheter og topp stemning både i og utenfor sporet. Vi kommer garantert tilbake neste år.

Årets datoer for Markakarusellen er klare

Postet av Sturla IF - Ski den 27. Mar 2017

Sturlas Markakarusell fortsetter i samme løyper som i fjor og datoene for vår og høst 2017 er nå klare. Påmelding kan gjøres på forhånd på Markakarusellens egne nettsider og tidtakerbrikker kan hentes på Sturlahuset fra kl. 17.00 på løpsdagen. Alle distansene har målgang på Sturlahuset, mens starten er enten på Gressbanen eller i lysløypa på vei opp til Stibolten. Fri start mellom 18.00 og 18.30 på løpsdagen.

DistanseVårHøst
3 km16.0515.08
5 km23.0522.08
7 km30.0529.08
9 km06.0605.09
12 km13.0612.09


Vi har i alle år hatt mange flotte frivillige som stiller opp på ulike distanser med ulike oppgaver. Utsendelsen til de faste frivillige kommer straks, men det er viktig at alle som vil bidra får være med. Rop ut hvis noen ønsker å bidra. Sammen gjør vi dette til et fantastisk flott arrangement til glede for over 1000 løpere hvert år.

Det er mange varierte oppgaver i forbindelse med løpene, for eksempel klargjøring av målområdet, merking av løypene, saftblanding, registrering av etteranmeldinger og utlevering av tidtakerbrikker. Det er ingen begrensninger for hvor mange eller få løp du kan være med på. Gi beskjed til Erik Løvgren på telefon 902 01 904 eller på epost: eriklov@icloud.com om du ønsker å bidra.
Buss og overnatting Birken

Postet av Sturla IF - Ski den 24. Feb 2017

Tradisjonen tro stiller Sturla Ski med busstransport til Birken. Team Tour tar oss med fra

rutebilstasjonen i Drammen fredag 17. mars kl. 12.00. Etter innlagt vaffelstopp på Nebbestad ankommer vi Rena sentrum for henting av startnummer før bussen kjører opp til ungdomsskolen og barneskolen. På lørdag kjører bussen opp til Tingstadjordet og det er mulig for alle å sitte i bussen fram til start. Etter målgang står bussen og venter med varme pølser i kjelen.

Bussen er gratis for alle som går for Sturla. Alle andre er velkomne for kr. 400. Påmelding til Emil Løvgren på telefon 40 23 10 24, eller på epost.

Overnatting bestilles og registreres av den enkelte på Birken sine nettsider. Bruk overnattingskode MA145 og velg ungdomsskolen som overnattingssted.
Påmelding til Montebellorennet

Postet av Sturla IF - Ski den 3. Feb 2017

Montebellorennet 2017 går av stabelen lørdag 18. februar. Siden Hauern er avlyst i år vil Sturla Ski dekke startkontingenten for alle medlemmer som representerer Sturla i Montebellorennet. Dette er et lokalt renn som vi oppfordrer alle til å bli med på.

Meld deg på via nettsidene til Montebellorennet velg Sturla som klubb og betal. For å få refundert beløpet må du stille til start og sende en epost med kvittering for betalt beløp til alf.emil.lovgren@gmail.com.

Håper å se mange spreke sturlister i løypa :)Årsmøte i skigruppa

Postet av Sturla IF - Ski den 3. Feb 2017

Årsmøtet 2017 blir avholdt på Sturlahuset mandag 20. februar kl. 19.00. På årsmøtet vil vi legge fram styrets årsberetning, regnskap for 2017, samt avholde valg til styret. Vi ønsker alle medlemmer i skigruppa velkommen.

Jan Erik Viholmen og Per Ole Wanvik gir seg i styret etter mange års innsats. Vi trenger da minst en ny i styret som kan overta kassereransvaret- Dersom noen med ordenssans kunne tenke seg dette, eller ønsker å nominere noen, er det bare å ta kontakt med en i styret.
Oppstart teknikktrening

Postet av Sturla IF - Ski den 12. Jan 2017

På tross av en del regn i det siste meldes det om fortsatt gode snøforhold på stadion på Konnerud.

Vi har tro på at snøen holder seg og inviterer alle i skigruppa til teknikktrening tirsdag 17. januar kl. 19.30. Oppmøte ved klubbhuset til Konnerud IL ved bandybanen på Konnerud.

Tore og Kenneth Syvertsen fra Bedre Teknikk vil gi kyndig en-til-en veiledning i klassisk diagonalgang, dobbelttak med fraspark og staking.

Ta gjerne med en venn.