Birken 2017

Postet av Sturla IF - Ski den 14. Mai 2017

Birken er noe for seg selv og selv om antall deltakere er en del mindre enn det var for noen år siden er det fortsatt stor spenning knyttet til dette rennet. Allerede uka før start begynner nervene å melde seg og hvis man kjenner godt etter brygger man sannsynligvis på et hittil ukjent virus, eller var det kanskje feber som gjorde at man følte seg litt vel varm mandag kveld? Spenningen blir bare større i det bussen går fra rutebilstasjonen i Drammen på fredagen og man kan kjenne på nervøsiteten hos de andre som også skal begi seg ut på turen over fjellet. Noen for første gang, andre for å ta merke nummer 30. Alt dette topper seg på kvelden i det man glemmer alt man kan om skismøring og hva man har gjort tidligere i vinter og i panikk legger på et ekstra lag med klister, bare fordi det var en "ekspert" som mente at det er helt nødvendig for å ikke miste festet etter Kvarstaddammen.

I årets renn lå som vanlig temperaturen nær null grader i startområdet og var stigende utover formiddagen. På fjellet var det meldt noe kaldere og litt vind. Her gjalt det å holde hodet kaldt, legge på tjukt med Swix Blå Ekstra og satse på at kulda i snøen holdt seg. Med litt VR55 i tråkket for sikkerhets skyld satt skiene som et skudd hele veien til mål. Selv under ledningene på slutten! Vinden som var meldt merket vi ingenting til og sporene var som trikkeskinner stort sett hele veien.

Bussen var langt fra fullsatt, men vi var 7 Sturlister pluss to tilknyttede, 8 fra Ballklubben/Konnerud og 5 fra Asker ski. Team Tour leverte som vanlig overlegen service med innlagt vaffelstopp på Nebbenes, varmestue og tilgang på do i startområdet, og varme pølser etter målgang og på vei hjemover. Sammen med en biff på Brennerikjelleren fikk vi fyllt opp igjen en del av kaloriene som ble brent av over fjellet. Folket fra Asker var veldig fornøyde over at de fikk sitte på og har allerede booket plass på bussen for neste år. På bildet ser vi en spent gjeng før start. Fra venstre Tommy Ranum, Brynhild Børtnes, Bjørn Trygve Hansen, Simen Hagerup Kjeldsen, Tonny Holte og Emil Løvgren. Nils Natvig gikk også for Sturla, men var ikke tilgjengelig for fotografering før start.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.