Påmelding til Hauern

Postet av Sturla IF - Ski den 5. Nov 2016

Thorleif Haugs Minneløp 2017 går av stabelen søndag 5. februar. Påmeldingen er nå åpnet og fram til 1. januar er prisen kr. 600,-. Dette dekker buss til start, eller eventuelt parkering ved start. Sturla Ski vil også i år dekke denne startkontingenten for alle medlemmer som representerer Sturla i Hauern.

Meld deg på via nettsidene til Hauern, velg Sturla som klubb og betal. For å få refundert beløpet må du stille til start og sende en epost med kvittering for betalt beløp til alf.emil.lovgren@gmail.com.

Håper å se mange spreke sturlister i løypa :)Finale i sammenlagtkonkurransen på Fartslek (oppdatert)

Postet av Sturla IF - Ski den 18. Sep 2016

Etter en svært spennende finale med jaktstart, klarte Erik Løvgren å holde unna for ulvene i sammenlagtkonkurransen. Kristoffer Bakke Lund og Kim Are Sveen kom på plassene bak etter imponerende innsats på alle fem distansene. Kan også nevne at Pål Tømmerhoel gjorde det svært godt, men ikke var like flink til å logge løpene sine :)

På damesiden klarte Brynhild Børtnes å holde unna for Tine M. Andersen selv om hun valgte å dra på fjellet i stedet for å løpe 12km. Hun overrekkes et par løpesko fra Løplabbet Drammen. Ta kontakt med Erik for detaljer.

Siden Erik sitter i arrangementskomitteen tilfaller premien på herresiden Kristoffer. Etter et meget hyggelig besøk hos Löplabbet i Drammen, med svært god service fra Are og Geir, er Kristoffer klar for nye utfordringer i nye løpesko. "Hvem skal slå meg neste år?", spør han.

Vi takker for engasjementet rundt denne konkurransen og tar gjerne i mot innspill på ting som kan gjøres anderledes. Sees igjen til neste år :)

https://fartslek.no/fartslek/97Markakarusellen

Postet av Sturla IF - Ski den 11. Sep 2016

Vårens karusell inneholdt mange deltagere og mye godt vær. Topp stemning blant de frivillige som bidro til en flott gjennomføring av de 5 løpene. Nytt av året er ny løpsansvarlig og det førte nok til noen nybegynnerfeil rundt organiseringen men takket være mange med mye rutine gikk det fint. En stor takk til alle som har bidratt.


Nå har alle løypene etablert seg og det blir ikke noen endringer der på en stund. Det kan virke som de blir godt mottatt. Da årets første 3 km havnet på onsdag 18.mai ble det litt færre deltagere enn i fjor men det var uansett veldig hyggelig og mange glade løpere.

Høstens karusell startet allerede 16. august med 3 km og avsluttes med 12 km tirsdag 13. september.Birkebeinerrennet 2016. En liten rapport.

Postet av Sturla IF - Ski den 11. Sep 2016

Er det noe spesielt med Birkebeinerrennet? Er det så hardt som enkelte vil ha det til?


Først i 1962 ble det egen klasse for menn over 50 år, selv om en del over 50 hadde fått starte før det. I 1974 var Sigvard Egge første mann over 70 som fikk starte. Kvinner uansett alder ikke fikk delta før i 1976. I 2016 fullførte 9334 kvinner og menn i alle aldre. Av disse igjen var 6 sturlister. Hva synes de om rennet? Kommentarene er stort sett fra bussen hjem etter rennet.

Steinar Fedje i 70 års klassen gikk for 32. gang. Han peker på atmosfæren omkring rennet, spenningen omkring vær og skiføre, og om en treffer med smøringen? Og tiden, imponerende 4.10, bare 15 minutter mer enn han brukte første gang i 1982.


Formann i skigruppa, Emil Løvgren gikk for 6. gang og syntes det var tungt i år. Merket glapp med 13 minutter i fjor, 25 minutter i år. Han peker på det sosiale rundt rennet. Erik Løvgren gikk for 5. gang. Han begynte med Hauern, som er et flott renn, men synes det er noe ekstra med hele pakka omkring Birkebeinerrennet. Merket var bare 8 minutter unna i fjor, i år ble det litt mer.


Trond Inge Weatherup var klar i sin konklusjon, glatte ski, glatte spor, aldri mer Birkebeiner igjen og ikke mer ski i år. Karoline Christiansen Hagen syntes alt gikk greit, skiene satt som de skulle, fin tur, fint arrangement, ikke noe å lage oppstyr om egentlig. Tiden ble 4.41.


Nils L. Natvig (som skriver dette) beviste i år som 27 ganger tidligere det samme, han er en dårlig, men iherdig skiløper. Han setter særlig pris på den kollektive galskapen som råker nesten alle deltakerne omkring noe så uviktig som et turrennHauern og Montebello

Postet av Sturla IF - Ski den 6. Sep 2016

Hauern 2016 ble på grunn av lite snø i deler av Finnemarka gjennomført med start og mål i Kanada. Løypa på 42 km gikk i en stjerneformasjon med grener ut mot Fallet, Åsvanna og Saga. Etter en kald og fin januar, slo været om to dager før Hauern og med 5 plussgrader, tåke og litt regn i lufta var det skikkelig klisterføre. Der og da var det vanskelig å se for seg at dette skulle bli de beste konkurranseforholdene vi skulle få i vinter. Fra Sturla stilte Steinar Fedje, Bjørn Trygve Hansen, Erik Løvgren og Emil Løvgren. Raskest av disse var Bjørn Trygve som gikk inn på 2:26:34 og en respektabel 12. plass i herrer 46-50. Med tre vendinger underveis gjorde årets løype at man lett holdt oversikt over hvor langt foran eller bak man var sine nærmeste konkurrenter. Etter å ha dratt Erik opp fra Saga opplevde jeg selv å bli sklidd forbi av Jonas Gahr Støre noen kilometer før mål og ende to minutter bak ham i mål. Støre skrøt senere av fantastiske ski og takket dem som hadde preppa dem for ham.

Hauern er et flott lokalt renn med tilrettelagt transport og gode parkeringsmuligheter. Fordelingen av drikkestasjoner underveis er upåklagelig og stemningen er god. Det eneste jeg savnet er teltet og den varme maten vi fikk etter målgang for et par år siden.


Etter Hauern sank temperaturen igjen, og det var riktig så kaldt uka etter. Men da Montebellorennet gikk av stabelen to uker etter Hauern bikket gradestokken så vidt null igjen og med fallende våt snø ble det en kraftanstrengelse med skikkelig kladdeføre og til dels ikke noe feste. Her var det enten zero-ski eller staking hele veien. Allerede før start skapte nysnøen problemer og biler på vei opp til Montebello Arena ble stående bom fast i bakkene. Det ble god oppvarming å dytte bilene i gang igjen og starten ble utsatt en time for at alle skulle rekke å komme opp. I tillegg til Bjørn Trygve, Erik og Emil, stilte Tommy Ranum og Tonny Holte til start. Begge sistnevnte er nyinnmeldte i klubben og valgte å stake både Montebello og Birken. Imponerende!

Løypetraseen i Montebellorennet bestod av to rundløyper, hvor den første også er den siste. Logistikken rundt arrangementet fungerte bra og stemningen på arenaen og i løypa var god, selv om ikke løypeforholdene var de beste. Spesielt på siste runde hadde nedbør og varme gjort sitt til at sporene var svært løse.